Immár 30 évvel ezelőtt kezdtem meg orvosi pályafutásomat az egészségügyben, a Magyar Honvédség egyik intézményében, mely a prevenciót, azaz a betegségek megelőzésének teljes vertikumát elméleti és gyakorlati szinten átfogta.

Orvosként, nőként nem szokványos karriert futottam be. Többek között megismerkedtem a NATO tagállamok egészségügyi vezetőivel, az Európai Amerikai haderők egészségügyi főnökével és persze a pszichológiával.
A pszichológia és pszichoterápia tudományos eszköztára fejlesztette ki bennem komplex látásmódomat és tudásomat.

Meggyőződtem arról, hogy a boldogság tanulható és tanítható – e szerint a credo szerint alakítottam ki szolgáltatásaimat is.
Szakmai és magánéletem során kortól és nemtől függetlenül megszámlálhatatlan embernek tudtam segíteni új életet kezdeni vagy a sajátjában saját magát megtalálni.

Fő érdeklődési területeim között a magatartás és - életmód orvoslás, a pozitív pszichológia valamint az egészség fejlesztés szerepelnek.

Tudományos munkáim középpontjában az alkalmazott egészségtudományok témái illetve az alkohol és drogfogyasztás pszichikai, mentális dimenzióinak kutatásai állnak.

Végzettségek:

 • PhD - tudományos fokozat, Pszichológia tudományok Doktori program 2004
 • Pszichológus diploma, Kossuth Lajos Tudományegyetem, Debrecen 1998
 • Orvosi diploma, Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Kar, Budapest 1988

Szakorvosi végzettségek:

 • Magatartásterapeuta cím, Magyar Viselkedéstanulmányi és Kognitív terápiás Egyesület 2005
 • Pszichoterapeuta szakorvos, Egészségügyi Felsőfokú Szakirányú szakképzési és továbbképzési Bizottság 2000.
 • Megelőző orvostan szakorvos, Országos Szakképesítő Bizottság 1993.

Képzettségek:

 • Relaxációs autogén tréning-módszer specifikus tréner
 • Gordon Instruktor
 • Testegyensúly és Gerinctréning oktató
 • Életmód tanácsadó
 • Wellness menedzser

Szakmai tapasztalat

Nevemhez fűződik több sikeres egészségfejlesztési projekt bevezetése, prevenciós és mentálhigiénés szemléletű képzések és tréningek szakmai magalapítása. Speciális célcsoportok részére készségfejlesztő tréningek vezetésében szereztem elismerést. Kémiai addikciók pszichológiai háttértényezőinek kutatásáért kitüntetésben részesültem, és ugyanezen témában kognitív-viselkedésterápiás szemléletben végzett pszichoterápiában gyakorlatot szereztem. A védelmi tárca több egészségügyi intézményében vezetői tapasztalatra tettem szert.

Életutamban szerepel tanszékvezetői docensi munkakör ellátása, jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem doktori képzésében oktatok. Flór Ferenc-díj tulajdonosa vagyok.

46 szakmai cikk publikálása, 5 szakkönyv, 5 oktatói kézikönyv szerkesztése, 44 konferencián tartott előadás fűződik nevemhez. Számos magyar és nemzetközi kongresszuson, szakmai tovább képzésen vettem és veszek részt.

„Arra kaptuk az időnket,
hogy azt az utat járjuk,
ami boldoggá tesz.”

(Oravecz Nóra)

Dr. Szilágyi Zsuzsanna PhD

Kövessen minket Facebook-on!

Rólunk mondták

„Zsuzsával az első perctől megértettük egymást. Nagyon sok szakembernél voltam már, sokféle gyógyszert beszedtem. Zsuzsa volt az első, aki azt mondta, hogy nem kell gyógyszer, a fejemben kell rendet rakni. Nagyon képzett, empatikus, nyugodt, rávezet a problémáimra. Bízom benne, hogy vele megtalálom a helyes utat. ”
- (R. I.)


„Zsuzsa mindig kiegyensúlyozottan, a konzultáció minden percét a gyógyításomra fordította. Elsődleges célja volt, hogy megismerje a személyiségemet, életemet, problémámat. Változatos módszerekkel dolgozott, nagyon közvetlen hangulatban. Minden találkozásunk egy újabb remény volt számomra. Nagyon boldog vagyok, hogy megismerhettem őt. ”
- (Sz. E.)


Partnereink